Пичове, някой ползва ли антирадар който засича статичните камери, да сподели малко информация от 1ва ръка
Известие
Collapse
No announcement yet.
Алфа 145-146, тема за общи приказки
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
Comma не съм ползвал и нямам наблюдения,но аз карам само с английско масло на Granville.Никак не е скъпо,а качеството му е невероятно.Налял съм на Алфата 5в30 и съм много доволен от него.Fiat Bravo 1.6 16V 97" ex ex...My first italian beast
Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde 95" 150+++hp ex...Bye my come dream...
Alfa Romeo 156 1.8 T.S. 99" with head from Quadrifoglio Verde ex.
Alfa Romeo 155 2.0 8V SUPER 94"
Comment
-
Първоначално публикувано от spellmaste Покажи съобщениеПичове, някой ползва ли антирадар който засича статичните камери, да сподели малко информация от 1ва ръка
Радар детектора ми е Whistler 945 superwideband 2.6 laser
Alfetta GTV 2000TS 87г. Alfa Romeo 164 2.0TS 91г. Alfa romeo 155 1.8TS 93г. Honda VFR400 NC24
Comment
-
Първоначално публикувано от badmadafakaКак знаеш, че е супер ако караш само с него и нямаш с какво да го сравниш..?
И между другото 5W30 може би е най-неправилния вид за Туйн Спарк-а, ама ти си знаеш, щом си доволен...Alfa Romeo 146 Junior EX/Alfa Romeo 146 Ti EX /Alfa Romeo 156 GTA EX/Alfa Romeo 147 GTA wannabe
Comment
-
Имах в предвид,че карам с него от както ,го пробвах на предишната ми кола.Сега съм налял такова понеже колата е след основен ремонт и това масло е за разработка,след това минавам на 10в60.Fiat Bravo 1.6 16V 97" ex ex...My first italian beast
Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde 95" 150+++hp ex...Bye my come dream...
Alfa Romeo 156 1.8 T.S. 99" with head from Quadrifoglio Verde ex.
Alfa Romeo 155 2.0 8V SUPER 94"
Comment
-
Първоначално публикувано от badmadafakaАз не разбрах колата ли е била Форд или маслото е било "Форд"...
Иначе имам познат, който цял живот си кара "Болгар"-а с М10Д и не е имал проблеми, ама какво от това..?
Масло 5W30 може да сипеш на ТуйнСпарк само ако си забил един пирон в оборотомера на 3-ката да не я подминаваш...
Пак казвам, всеки си прави каквото си го влече, аз си казвам мнението, който иска да се самонавива за нещо, може спокойно да намери поне 100 мнения да ме оборят, писани от хора, които все са "нямали проблеми"...Alfa Romeo 146 Junior EX/Alfa Romeo 146 Ti EX /Alfa Romeo 156 GTA EX/Alfa Romeo 147 GTA wannabe
Comment
-
Първоначално публикувано от kolev Покажи съобщениена фордовете мисля е предписано от завода 5в30.Първоначално публикувано от badmadafakaИскаш да кажеш, че караш на минимум 3К оборота и нямаш никакви проблеми с масло (с каквито и да е характеристики и невероятни качества, покриващи най-високите изисквания на марка като "Форд"), втората цифра от тези за вискозитета на което е 30..? И по колко км средно на месец изминаваш с това каране и това масло ако не е тайна..?Alfa Romeo 146 Junior EX/Alfa Romeo 146 Ti EX /Alfa Romeo 156 GTA EX/Alfa Romeo 147 GTA wannabe
Comment
-
Първоначално публикувано от Tedo Покажи съобщениеМалко ви се натрапвам в раздела, ама в нашия 16 клапановите не са много на почит
Питането ми е някой сипвал ли е от тва английското масло Comma на т.с. как се държи и става ли за нещо?VW Passat 2.5 TDI 4 Motion '00 - now
Alfa Romeo 145 1.4 TS '98 - ex
Comment
-
Gold-ът не е боклук, а просто не е предназначен за Алфа. От Селениите съм най-доволен от 10w60 Racing за алфата. 20к for Alfa Romeo не ми харесва особено за ТS 16v, в същия клас еквивалентът на Agip e класи над това масло и е от сигурен източник.Alfa Romeo 159 SW Q-Tronic JTDm 150hp '09
ex Alfa Romeo 147 JTDm 120hp '05
ex Alfa Romeo 145 TS 103hp '97
Comment
-
Първоначално публикувано от badmadafakaНа мен ми е много интересно за какво точно е предназначено онова нещо в златистата кутия, защото съм го слагал на Браво 1.6/16V със стария мотор с металните колектори (който се слави, че е един от най-коравите кокали, правен в Италия) и с него мотора тропаше все едно без масло се кара...
Да не би верно да е за веригите на моторни резачки..?
Друг е въпросът, че не карам вече със Селения от 2-3 години и не заради качествата, а заради многото ментета, вероятно на които и ти си попаднал.Alfa Romeo 159 SW Q-Tronic JTDm 150hp '09
ex Alfa Romeo 147 JTDm 120hp '05
ex Alfa Romeo 145 TS 103hp '97
Comment
-
хахах да изпилите веригата на щилката ли искате със селения ... става за смазване на веригата на някой БМХ... не е за обороти в лютеницата това масло ... освен ако не е купено от Италия ...
sigpic
33-(1.3),(1.5 TI),(1.7 8V),(1.7 16V),145-(1.4TS),(2.0TS),(1.7 16V Boxer),146-(1.4TS),156-(2.4 JTD),(1.9JTDm),164-(2.0 V6 Turbo)
Само черна Алфа може да бие друга черна Алфа
Comment
Comment